Program Callcenter : Luni Vineri - 8:00 am 20:00 pm
  Contact : 021-9406

Miscarile active cu rezistenta

Miscarile active cu rezistenta

Miscarile active cu rezistenta

rsz_kickback-resistance-bandPot fi realizate in:

  1. 1.Cursa interna, sau in interiorul segmentului de contractie – cand agonistii lucreaza intre punctele de insertie normala. Miscarea executata in interiorul segmentului de contractie se realizeaza atunci cand muschiul se contracta si din pozitia lui normala de intindere se scurteaza apropiind parghiile osoase de care este fixat. O astfel de contractie scurteaza muschiul si-i mareste forta si volumul.
  2. 2.Cursa externa, sau exteriorul segmentului de contractie – cand agonistii lucreaza dincolo de punctele de insertie normala, in segmentul de contractie pentru antagonisti. Miscarea in afara segmentului de contractie se realizeaza numai cu acei muschi care pot fi intinsi peste limita de repaus. La acesti muschi avem la inceput o contractie pana revin la pozitia lor de repaus, dupa care contractia continua in interiorul segmentului de contractie. Este cazul miscarilor ce se fac in articulatiile: sold, umar, mana, picior si coloana vertebrala. O astfel de contarctie dezvolta elasticitatea, lungeste muschiul si mareste amplitudinea miscarii. Limita dintre curse se gaseste la punctul zero anatomic, in care unghiul dintre segmente este zero, agonistii sunt maxim alungiti (zona scurta), iar antagonistii maxim scurtati (zona scurtata).
  3. rsz_single-arm-resistance-band-squat-and-row3.Cursa medie, cand agonistii au o lungime medie, situata la jumatatea amplitudinii maxime, pentru o miscare data.

Bogdan Dimitriu

Director Medical Development

Comments are closed.