Program Callcenter : Luni Vineri - 8:00 am 20:00 pm
  Contact : 021-9406

Miscarea

MISCAREA – Tipuri de miscare

Miscarea

Miscarea sistemului viu este actiunea de deplasare a corpului sau a segmentelor sale in spatiu fata de un sistem de referinta, actiune datorata interactiunii diferitelor forme interne si externe.

MiscareaMiscarile simple reprezinta un act motric cu solicitare neuromusculara redusa efectuate intr-o singura directie cu un lant cinematic elementar.

Miscarea compusa – o insumare a miscarilor simple realizate de segmente ale corpului simultan sau intr-o succesiune care-i asigura unitate.

Miscarea analitica – un act motric care prin structura lui determina efecte localizate in diferite articulatii si grupe musculare.

Miscarile globale – un act motric cu structura compusa sau complexa, cu efect general asupra organismului.

MiscareaTehnica miscarii reprezinta structura rationala a actului motric, corespunzatoare scopului urmarit.

Orice exercitiu incepe prin pozitionarea corpului si a segmentelor sale. Din pozitia obtinuta, denumita “pozitie initiala” se va derula o miscare dorita, in vederea indeplinirii obiectivului.

In kinetoterapie exista multe exceptii, deoarece obiectivul exercitiului se poate atinge si atunci cand miscarile efectuate au avut ca rezultat deplasarea corpului sau a segmentelor sale intr-o alta pozitie finala decat cea initiala.

Bogdan Dimitriu

Director Medical Development

Comments are closed.