Program Callcenter : Luni Vineri - 8:00 am 20:00 pm
  Contact : 021-9406

Imobilizarile regionale

Imobilizarile regionale, segmentare sau locale

Imobilizarile regionale, segmentare sau locale

imob regionala 2Imobilizarile regionale, segmentare sau locale realizeaza imobilizarea completa a unor parti ale corpului, concomitent cu pastrarea libertatii de miscare a restului organismului. In functie de scopul urmarit pot fi:

  • -imobilizarile de punere in repaus – indicate in: traumatisme craniocerebrale, medulare, toracice, procese inflamatorii localizate etc. Imobilizarea se face pentru segmentul respectiv si se realizeaza pe pat, pe suporturi speciale, in esarfe etc;

  • -imobilizarile de contentie – constau in mentinerea “cap la cap” a suprafetelor articulare sau a fragmentelor osoase; blocheaza un segment sau o parte dintr-un segment intr-un sistem de fixatie externa (aparat gipsat, atela, plastice termomaleabile, orteze, corsete etc). Tehnica este utilizata pentru consolidarea fracturilor, in luxatii, artrite specifice, discopatii etc;

  • -imobilizarile de corectie – constau in mentinerea pentru anumite perioade de timp a unor pozitii corecte, corective sau hipercorective in vederea corectarii unor atitudini deficiente: devieri articulare prin retracturi (genu flexum, recurbatum etc posttraumatic, paralitic, degenerativ etc) deviatii ale coloanei vertebrale in plan frontal sau sagital (scolioze, cifoze etc).

imobregionalaImobilizarea de corectie se realizeaza cu aceleasi sisteme ca si cea de contentie.

Nu pot fi corectate decat posturile defectuoase, care tin de tesuturi moi (capsula, tendon, muschi etc.). Doar cand osul este in crestere, anumite tipuri de imobilizare pot influenta forma sa.

Bogdan Dimitriu

Director Medical Development

Comments are closed.